
Praktykanci poznają elementy procesu gastronomicznego i obsługi konsumenta. Część uczniów uczestniczy w całym procesie przygotowania hotelu na przyjęcie gości:
Niektóre z nabytych umiejętności to:
- pieczenie ciast i przygotowywanie deserów
- przygotowywanie sałatek
- obsługa gości na śniadaniach i za barem
- obsługa urządzeń elektrycznych w kuchni i za barem ( zmywarka, blendery, wyparzarka, ekspres ciśnieniowy, piec konwekcyjny)
- dekorowanie potraw
- dobór zastawy stołowej do potraw i okazji
- nowe przepisy kulinarne
- zasady podawania napoi zimnych i gorących
Na kolejnej niedzielnej wycieczce uczniowie zwiedzają katedrę w Spayer oraz korzystają z atrakcji Parku rozrywki w Hassloch.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies klikając przycisk Ustawienia. Aby dowiedzieć się więcej zachęcamy do zapoznania się z Polityką Cookies oraz Polityką Prywatności.
Dziękujemy, teraz zawsze będziesz na bieżąco!
Przeglądasz tę stronę w trybie offline.
Przeglądasz tę stronę w trybie online.